Lämna sidan close

Två händer som håller varandra

Så här kan du prata med oss

Oavsett var i världen du bor kan du prata med oss helt anonymt genom att chatta med oss eller genom att mejla oss. Du kan också boka en personlig träff eller ha med någon av oss som stödperson. Alla på jouren har tystnadsplikt.

Så här fungerar det

Vilka är ni som jobbar på jouren?

Vi är inga psykologer eller experter. Vi är tjejer (cis och trans) och unga transpersoner som på fritiden jobbar ideellt med att stötta tjejer (cis och trans) och unga transpersoner. Vi har alla olika bakgrund och erfarenheter. Alla som är med i jouren har gått en jourutbildning och är mellan 18 och 30 år.

Behöver jag berätta vem jag är?

Nej det behöver du inte, du behöver inte ens berätta vad du heter. I kontakten med oss kan du vara helt anonym.

Vad händer med det som jag berättar för er?

Ingenting som du själv inte vill. Alla i jouren har tystnadsplikt vilket innebär att allt du säger till oss stannar mellan oss. Vi har heller ingen anmälningsplikt vilket betyder att du kan känna dig trygg med att det du berättar inte kommer leda till att det händer en massa saker som du själv inte vill.

Chatta med oss

Du kan chatta med oss direkt här på hemsidan under våra jourtider! Öppettiderna står på startsidan. Du är helt anonym och behöver inte ha något konto. För att börja chatta med oss så klickar du på chattikonen som är nere till höger på sidan. Vi lyssnar, stöttar och peppar.

Är vår chatt stängd?

Det finns säkert någon annan jour som har sin chatt öppen. Länken går till ungasjourer.se – en sida som samlar Sveriges tjej-, trans-, kill- och ungdomsjourer på ett och samma ställe.

Mejla till oss

Du kan mejla till vår jourmejl, jour@uppsalattj.se. Du får oftast svar inom 48 timmar. Om du vill vara anonym, tänk på att inte mejla från en mejladress som innehåller ditt namn.

Stödperson

Vi kan också följa med som stödperson till myndigheter, polis, skola och vård när det ligger i Uppsalatrakten.

Boka en personlig träff

Vill du träffa oss personligen? Ring vår anställda samordnare på 076-052 99 30 och boka in en träff.

Vill du vara anonym på träffen?

Se till att du ställer in din telefon så att ditt nummer inte visas när du ringer till oss. OBS! Ditt nummer kommer endast döljas när du ringer – inte när du skickar SMS eller MMS.

Så här gör du:

  • iPhone: Inställningar > Telefon > Visa mitt nummer. Se till att det är avaktiverat.
  • Samsung: Telefon > Menyknapp > Samtalsinställningar > Ytterligare inställningar > Dölj ID. Välj Dölj nummer.
  • Sony: Inställningar > Samtalsinställningar > Ytterligare inställningar > Nummerpresentation. Välj Dölj nummer.
  • HTC: Inställningar > Ring > Ytterligare inställningar > Nummerpresentatör. Välj Dölj nummer.

Hitta till oss!

Vår lokal ligger på Torsgatan 18 i centrala Uppsala.
Ibland visar gps:er fel på vår adress, kolla på hitta.se eller google maps som visar rätt.

Tillgänglighet i vår lokal

Stentrappa med sex trappsteg upp till entrédörren. Vårt mötesrum ligger på andra våningen utan hiss. Trappan upp till den våningen är bred och lite vriden. Från entrédörren till trappan finns två trösklar. En tröskel in till mötesrummet. Lokalen saknar tillgänglig toalett. Om du vill veta mer hur det ser ut eller har frågor kring detta, hör gärna av dig!


Länkar till annat stöd och information

Kolla gärna in vår sida med tips på andra stödmöjligheter och annan bra information. Där finns mängder av länkar till allt från andra stödverksamheter, information om socialtjänsten, riktad information till dig som är hbtqia+, som har en funktionsvariation till information om sex, kroppen och feminism.

Lämna sidan snabbt!