Lämna sidan close

Illustrerad bild på två personer som sitter bredvid varandra, vi ser dem bakifrån. Den ena lutar sig mot den andra.

Bli volontär – bli jourare!

Vill du också engagera dig ideellt och bli volontär i Uppsala tjej- och transjour? Vi är alltid intresserade av nya peppade förebilder som vill stötta och peppa tjejer (cis och trans) och unga transpersoner!

Du som är tjej (cis eller trans) eller transperson och är 18-30 år kan bli jourare hos oss. Jourare är vad vi kallar våra volontärer som jobbar med vår stödverksamhet. Då får du först gå på en informationsträff där du får veta mer om oss och vad jourarbetet går ut på och för att vi ska få veta mer om dig och varför du vill bli jourare.

För att bli aktiv jourare ska du sedan genomgå vår grundutbildning i jourarbete som är till för att vägleda och utbilda dig i ditt framtida arbete i Uppsala tjej- och transjour. Vi har utbildning 1-2 gånger per år. Utbildningen brukar hållas över ca 3 helgdagar.

Som jourare kan du arbeta med många olika områden:

  • Chatta och svara på mejl under jourtillfällen
  • Anordna aktiviteter och evenemang
  • Hålla i workshops, skolpass eller feministiskt självförsvar
  • Hjälpa till administrativt
  • Delta i debatter, skriva debattartiklar och insändare

Du får även kontinuerlig vidareutbildning för att kunna utvecklas och öka din kompetens. Vi försöker ta tillvara på den kompetens som redan finns i jouren och därför utbildar vi ibland varandra.

Dessutom får du en massa härligt syskonskap på köpet!

Du behöver inga förkunskaper, bara hjärtat på rätt ställe och en feministisk värdegrund. Läs gärna igenom jourens värdegrund. Ännu mer om jouren kan du läsa här!

Jag vill bli jourare – när är nästa utbildning?

Nästa utbildning är i oktober 2023, kolla på vår startsida för att se när ansökan öppnar.

Vi annonserar alltid här på vår hemsida och på våra sociala medier (länkar längst ner på sidan) när ansökan för nästa utbildning öppnar. Håll koll!

Vanligtvis har vi utbildning i:

  • mars månad (info läggs upp i januari)
  • oktober månad (info läggs upp i augusti)
Lämna sidan snabbt!