Lämna sidan close
Freja Lindberg och quiz under Transgender Awareness Week
Texten "Transgender Awareness Week". Runt texten illustrerade gula stjärnor. I högra hörnet en illustrerad arm som spänner biceps. På armen finns transtecknet tatuerat. Bakgrunden består av transflaggan (dvs ränder i blått, rosa och vitt).

Freja Lindberg och quiz under Transgender Awareness Week

Under Transgender Awareness Week i november arrangerar vi två grymma evenemang! Den 15:e november kommer Freja Lindberg, queer fotograf och transaktivist, och föreläser om ickebinäritet i en binär värld och queerhet inom foto/konst-världen. Två dagar senare, den 17:e november, bjuder vi in till en magisk quizkväll på tema: TRANS. Hoppas vi ses där!

🔥 Freja Lindberg 15 november🔥

I samarbete med kulturhuset Grand och Uppsala kommun bjuder vi på Uppsala tjej- och transjour in till en föreläsning med den queera fotografen och transaktivisten Freja Lindberg.

Föreläsningen handlar om ickebinäritet i en binär värld, queerhet inom foto/konst-världen och betydelsen av att fånga olika typer av människor och liv på bild. Du kommer få ökad kunskap, nya perspektiv och tankeställningar att ta med dig in i vardagen.

 • VAR? Kulturhuset Grand, Trädgårdsgatan 5 i Uppsala.
 • NÄR? 15 november. Föreläsningen är mellan 18.30-19.45, insläpp från kl.18.00.
  Kulturhuset Grand är en fritidsgård som har öppet mellan 14.00-21.00. Efter föreläsningen kommer volontärer från oss på Uppsala tjej- och transjour att stanna kvar på Grand – så stanna gärna kvar och häng med oss!
 • VEM? Eventet är riktat till dig som är ung, men är öppet för alla.
 • TILLGÄNGLIGHET
  – Eventet är GRATIS och alkohol- och drogfritt.
  – Lokalerna är i gatuplan och är anpassade för rullstol, samt har RWC. Föreläsningen kommer hålla till på entréplan. Hiss finns till övervåningen.
  – Vid allergier (luftburna eller mat) önskemål eller frågor angående tillgängligheten skicka ett meddelande direkt till oss på Facebook eller mejla på boka@uppsalattj.se.
 • Kolla in facebookevenemanget för att få all aktuell information.

Föreläsningen genomförs med stöd av Uppsala kommun och i samarbete med kulturhuset Grand.

🔥 Quizkväll på tema: TRANS, 17 november 🔥

Uppsala tjej- och transjour tillsammans med kulturhuset Grand bjuder in till en quizkväll på temat TRANS. Det kommer bli en rolig och lärorik kväll, med fina priser i potten! Ta med dina vänner, eller hitta dina quizkompisar på plats. Har du inget quizlag men vill komma och quiza ändå? Inga problem! Vi fixar ihop dig med några andra, säg till någon av oss från Uppsala tjej- och transjour när du kommer.

 • VAR? Kulturhuset Grand, Trädgårdsgatan 5 i Uppsala.
 • NÄR? 17 november. Quizet börjar kl 18.30 – kom i god tid för att få plats! Quizet beräknas vara färdigt senast vid 21.00
 • VEM? Eventet är öppet och gratis för alla att delta i.
 • TILLGÄNGLIGHET
  – Eventet är GRATIS och alkohol- och drogfritt.
  – Lokalerna är i gatuplan och är anpassade för rullstol, samt har RWC. Quiz kommer hålla till på andra våningen. Hiss finns till övervåningen.
  – Vid allergier (luftburna eller mat), önskemål eller frågor angående tillgängligheten skicka ett meddelande direkt till oss på Facebook eller mejla på boka@uppsalattj.se.
 • Kolla in facebookevenemanget för att få all aktuell information.

Quizet genomförs i samarbete med kulturhuset Grand.

Transgender Awareness Week är en vecka för att hylla och uppmärksamma de av oss som är transpersoner samt utbilda om transfrågor. Denna vecka infaller 13-19 november varje år.

Selfie på Freja Lindberg

Freja Lindberg

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!