Lämna sidan close
Chloé – Transgender Awareness Week

Chloé – Transgender Awareness Week

Idag är första dagen av Transgender Awareness Week. Under denna vecka delar vi med oss av fem transpersoners personliga berättelser. Berättelserna är skrivna utifrån ett flertal olika teman, teman som fått tolkas fritt vilket har lett till fem fina texter som alla ser olika ut. Idag får ni läsa Chloés berättelse!

Det jag önskar mest av allt är att cis-personer skulle kunna förstå känslan av könsdysfori, hur det är när det känns som att väggarna växer höga runt dig och dörren ut till världen åker längre bort, hur man inte vågar ta ett steg ut i verkligheten för det känns som att ingen kommer se en för den man är.

Komma ut

Jag kom ut när jag var i ett homosexuellt förhållande (två killar). Det jobbigaste var att berätta för någon att personen den älskar inte existerar utan enbart är att skal, att man för varje dag som går kommer bli mindre av den personen först blev attraherad av. Vi avslutade till slut förhållandet vilket ledde till att jag äntligen kunde vara fri. Familj och vänner stöttade och kämpade med att använda rätt pronomen och namn i början. För mig var det viktigt att ha ett datum när allt skulle ske. Den 22 augusti första skoldagen efter sommaren blev dagen alla fick träffa Chloé. Innan det hade jag förberett genom att köpa en ny garderob, informera vänner och familj, samt ansöka om namnbyte vilket tar en tid att få igenom, samt så var jag sen ett halvår tillbaka, under könsutredning. Så det krävs mycket förberedande för att man ska känna sig trygg under denna resa.

Förhållanden

Att få killar att förstå att man är en kvinna trots att man har ett manligt kön mellan benen var svårt. De som ändå var fine med mitt könsorgan fetischerade mig ofta eller såg mig som något enbart för deras sexuella fantasier i sovrummet. Man tappar lite av mänskligheten där. Som tur var hittade jag världens bästa kille som såg mig som den jag är och blev kär i min själ. Han älskar mig oavsett om jag har kuk eller fitta. Jag önskar fler killar var som han.

Som tur var hittade jag världens bästa kille som såg mig som den jag är och blev kär i min själ. Han älskar mig oavsett om jag har kuk eller fitta. Jag önskar fler killar var som han.

Förebilder

Jag ser upp till människor som vågar leva på sina egna villkor såsom Lady Gaga. Tyvärr känner jag att det är svårt att se upp till någon äldre transperson. Jag ser hellre upp  till transpersoner i min egen ålder, då det finaste med dem är hur mycket vi håller varandra i handen genom den här svåra resan.

Kära cis-personer

Det jag önskar mest av allt är att cis-personer skulle kunna förstå känslan av könsdysfori, hur det är när det känns som att väggarna växer höga runt dig och dörren ut till världen åker längre bort, hur man inte vågar ta ett steg ut i verkligheten för det känns som att ingen kommer se en för den man är.

Hur en kan stå framför spegeln och sminka sig men oavsett mängden lager som täcker ditt ansikte är du aldrig riktigt skyddad, ibland börjar tårarna rinna på direkten efter det att man applicerat mascaran. Då det ibland inte är tillräckligt för att övertyga en själv om att en är trygg när en lämnar sitt hem. Jag önskar ni kunde förstå känslan av att drunkna i en kropp du inte vill leva i.

Jag önskar ni kunde förstå känslan av att drunkna i en kropp du inte vill leva i.

Psykisk (o)hälsa

Ensamheten.
Jag är inte som mina cis-kompisar.
Jag är ibland rädd för att jag är trans. Jag gråter ofta för jag är trans.
Jag har panikattacker för att jag är trans. Jag har haft suicidtankar för att jag är trans.
Jag tror inte jag har en framtid för att jag är trans.
Psykisk ohälsa finns alltid där i bakgrunden för att jag är trans, men samtidigt hade jag aldrig kunnat leva utan att vara den jag är idag.
Jag hade dött om jag inte var trans.

Jag hade dött om jag inte var trans.

Transfobi

Jag tror transfobi är oundvikligt då transpersoners berättelser inte är vardag.
Då fel personer för vår talan. Många tror att det är en sexualitet, vilket det inte är. Att vi är män som tänder på att klä oss i höga klackar och nylonstrumpor, vilket är långt ifrån sanningen. Jag är en helt vanlig kvinna. Jag är också vacker, smart och har ambitioner. Något människor inte tror transpersoner kan få vara.

Könsbekräftande vård

Det är för mig ett måste. Jag vill kunna gå i bikini en dag. Jag vill kunna visa min kropp utan att må skit. Kunna ha på mig vilket klädesplagg som helst och känna att min kropp får vara i den utan att göra mig obekväm. Kötiderna är så långa, jag önskar att det var lättare och att mina operationer kunde komma fortare, men snart så.

Kötiderna är så långa, jag önskar att det var lättare och att mina operationer kunde komma fortare, men snart så.

Namn: Chloé
Pronomen: Hon
Könsidentitet: Kvinna
Ålder: 26
Länk till sociala medier: www.instagram.com/chloe.brandts

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!