Lämna sidan close
Vi blir tjej- och transjour!
Tillfällig logga 2017

Vi blir tjej- och transjour!

Uppsala Tjejjour (numera Uppsala tjej- och transjour) startade 2005 för att stötta tjejer – cis och trans. Men ett tag nu har vi känt att det inte räcker – vi har märkt att många personer som inte är tjejer (cis eller trans) saknar trygga rum och någon att prata med.

Därför breddar vi vår målgrupp – ALLA unga transpersoner är välkomna att höra av sig till oss. Precis som innan vänder vi oss till tjejer (cis och trans), men också t.ex. icke-binära, transkillar, agenders, genderqueers, bigenders… Alla transidentiteter helt enkelt!

Mer info om könsidentiteter och vår målgrupp.

Som alltid kan du höra av dig till oss om precis vad som helst – inget är för litet eller för stort.

Bytet från tjejjour till tjej- och transjour är en pågående process – om du ser något på vår hemsida eller våra sociala medier som bör ändras för att bli mer inkluderande får du gärna kontakta oss med förslag på hur vi kan bli bättre!

Vi är supertaggade på detta – hoppas att ni också är det!

FAQ

Varför står det att ni fortfarande heter Uppsala Tjejjour?

För att göra ett namnbyte måste vi enligt våra stadgar rösta igenom det nya namnet på två olika årsmöten. Vi har hittills röstat på ett årsmöte och så fort vi haft det andra årsmötet och namnändringen godkänns även där så kommer vi byta vårt namn.
* Från september 2017 heter vi Uppsala tjej- och transjour

Varför heter tjejguiden fortfarande tjejguiden?

Tjejguiden är skapad av den nationella portalen tjejjouren.se som samlar alla Sveriges tjejjourer (och även en del trans- och ungdomsjourer) på samma ställe. Vi länkar bara till den och kan inte redigera den. Innehållet är skrivet ur ett tjejperspektiv men är oftast relevant oavsett könsidentitet.

Jag vill veta könsidentiteten på den jag pratar med, hur gör jag då?

Vi har inga uppdelade tider efter kön hos våra jourare. Om du känner att det är viktigt att det är just en tjej du pratar med så finns det många tjejjourer som bara har tjejer som jourare.

Varför har ni bara tjejer på era bilder?

Det kommer ta ett tag att skapa nya bilder och illustrationer och vi kommer byta ut bilder efterhand.

Varför har ni en logga som ser ut att bara vända sig till tjejer?

Vi har inte hunnit göra om vår logga än – utan har valt att gör en tillfällig logga som i text visar att vi vänder oss till tjejer och transpersoner. Vi kommer göra ny logga och nytt övrigt informationsmaterial (såsom foldrar och affischer) men det kommer ta lite tid.
* Från januari 2018 har vi ny logga!

Har ni nya foldrar och affischer som vi kan få till vår verksamhet?

Inte ännu!
* Nu finns ny affisch och nya foldrar!
Nya affischen kan laddas ner här, för att få affischer och foldrar skickade, mejla info@uppsalattj.se.

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!