Lämna sidan close
Vill du bli jourare? Ny utbildning!
Texten: Bli jourare! Ansök senast 17 januari. Illustrerad bild på två personer som sitter bredvid varandra, vi ser dem bakifrån. Den ena lutar sig mot den andra.

Vill du bli jourare? Ny utbildning!

>> ANSÖKAN STÄNGD <<<
Vill du också engagera dig ideellt och bli jourare i Uppsala tjej- och transjour? Vi är alltid intresserade av nya peppade förebilder som vill stötta och peppa tjejer (cis och trans) och unga transpersoner. Nu har vi en ny utbildning i februari!

För att bli jourare måste du gå en utbildning som hålls av Uppsala tjej- och transjour och som är till för att vägleda och utbilda dig i allt du behöver veta för ditt engagemang på jouren. Som jourare får du svara på mejl och chatt under jourtillfällen, arbeta utåtriktat, planera evenemang m.m. Du får även kontinuerlig vidareutbildning och handledning. Arbetet som jourare är ideellt vilket betyder att en inte får någon ekonomisk ersättning för sitt arbete. Läs mer om jourarbetet och jouren här.

Vad krävs?

Engagemanget ser olika ut hos alla våra jourare, men gemensamt för alla är att du som jourare:

 • Identifierar dig som tjej (cis eller trans) eller transperson (exempelvis transkille, icke-binär, genderfluid)
 • Är mellan 18-30 år
 • Närvarar vid jourmöten (varannan onsdag kl 18-20, paus över sommar och jul/nyår)
 • Har jour minst 1 gång/månad (en jour är ett chattillfälle, eller en veckas ansvar på mejl)
 • Deltar i övriga aktiviteter (t.ex. kulturnatten, utbildning av nya jourare)
 • Betalar en medlemsavgift på 20 kr/år
 • Har en feministisk värdegrund och att en känner att en kan ställa sig bakom jourens värdegrund

Du behöver inga förkunskaper, bara hjärtat på rätt ställe!

Hur funkar det nu under pandemin?

Utbildningen kommer hållas digitalt på Zoom. Våra jourmöten hålls också tillsvidare på Zoom. Nästan all vår stödverksamhet genomförs på nätet (chatt och mejl) så den har fungerat som vanligt under pandemin. Vår utåtriktade verksamhet har minskat under pandemin men vi kan ändå genomföra ganska mycket digitalt, exempelvis våra skolpass om ömsesidighet och sexuellt våld.

Utbildningen

Inför utbildningen håller vi ett obligatoriskt informationsmöte där du får veta mer om jouren och vad det innebär att vara jourare. I samband med kommer du ha ett kortare individuellt samtal med någon på jouren för att vi ska kunna veta mer om dig och varför du vill bli jourare. Mötet kommer hållas digitalt på Zoom den 25 januari klockan 18-20.

Utbildningen hålls digitalt på Zoom dessa datum:

 • Lördag och söndag 6-7 februari – kortare heldagar*
 • Onsdag 10 februari – kvällstid
 • Onsdag 17 februari – kvällstid
 • Söndag 21 februari – kortare heldag*

* Vad menas med kortare heldag? Jo att utbildningen kommer ta större delen av dagen men inte pågå så länge som exempelvis 9-17. Det kommer vara många pauser och detaljerat schema kommer skickas ut innan utbildningen.

OBS! Vill du bli jourare MÅSTE du delta vid informationsmötet och alla utbildningstillfällen. Om vi får in många sökande kommer vi behöva göra ett urval. Detta urval kommer då göras inom kort efter informationsmötet och sedan meddelas via mejl.

Viktigt att veta: Alla som blir antagna till utbildningen ska kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta hjälper vi till med att beställa på första utbildningsdagen.

Tillgänglighet i vår lokal

Det kan vara bra att veta hur tillgängligheten är i vår lokal då jourmöten och annat kommer hållas där efter pandemin är över. Stentrappa med sex trappsteg upp till entrédörren. Vårt kontor och mötesrum ligger på andra våningen utan hiss. Trappan upp till den våningen är bred och lite vriden. Från entrédörren till trappan finns två trösklar. En tröskel in till mötesrummet. Lokalen saknar tillgänglig toalett. Om du vill veta mer hur det ser ut eller har frågor kring detta, hör gärna av dig!

Ansökan

Är du intresserad av att bli jourare? Hör av dig till oss via mejladressen nedan senast den 17 januari:

 • Berätta kort om dig själv
 • Berätta varför du vill engagera dig i jouren
 • Glöm inte att skriva kontaktuppgifter (telefonnummer och mejl)
 • info@uppsalattj.se

Vi vill att vi som engagerar oss i jouren har olika erfarenheter med sig utifrån exempelvis bakgrund, intressen och sysselsättning. Vi vill att jouren ska bestå av personer med olika könsidentiteter, sexuella läggningar, hudfärger, funktionsvariationer och åldrar.
Varför vill vi detta? Av flera anledningar:

 • För att vi som jour ska kunna spegla våra stödsökanden.
 • Olika erfarenheter ger fler perspektiv vilket skapar en bättre jour! Både för oss internt i jouren och för våra stödsökande.
 • Vi arbetar normkritiskt i vår verksamhet.

Datum

17/1 – sista dag för ansökan
25/1 – informationsmöte kl.18.00-20.00 – obligatorisk närvaro
6-7/2 – kortare heldagar – obligatorisk närvaro
10/2 – kvällstid – obligatorisk närvaro
17/2 – kvällstid – obligatorisk närvaro
21/2 – kortare heldag – obligatorisk närvaro

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!