Lämna sidan close
Vill du bli jourare? Ny utbildning!
Texten: Bli jourare! Ansök senast 30 augusti. Illustrerad bild på två personer som sitter bredvid varandra, vi ser dem bakifrån. Den ena lutar sig mot den andra.

Vill du bli jourare? Ny utbildning!

>> ANSÖKAN STÄNGD <<<
Vill du också engagera dig ideellt och bli jourare i Uppsala tjej- och transjour? Vi är alltid intresserade av nya peppade förebilder som vill stötta och peppa tjejer (cis och trans) och unga transpersoner. Nu har vi en ny utbildning i september!

För att bli jourare måste du gå en utbildning som hålls av Uppsala tjej- och transjour och som är till för att vägleda och utbilda dig i allt du behöver veta för ditt engagemang på jouren. Som jourare får du svara på mejl och chatt under jourtillfällen, arbeta utåtriktat, planera evenemang m.m. Du får även kontinuerlig vidareutbildning och handledning. Arbetet som jourare är ideellt vilket betyder att en inte får någon ekonomisk ersättning för sitt arbete. Läs mer om jourarbetet och jouren här.

Vad krävs?

Engagemanget ser olika ut hos alla våra jourare, men gemensamt för alla är att du som jourare:

 • Identifierar dig som tjej (cis eller trans) eller transperson (exempelvis transkille, icke-binär, genderfluid)
 • Är mellan 18-30 år
 • Närvarar vid jourmöten (varannan onsdag kl 18-20, paus över sommar och jul/nyår)
 • Har jour minst 1 gång/månad (en jour är ett chattillfälle, eller en veckas ansvar på frågelåda/mejl)
 • Deltar i övriga aktiviteter (t.ex. kulturnatten, utbildning av nya jourare)
 • Betalar en medlemsavgift på 20 kr/år
 • Har en feministisk värdegrund och att en känner att en kan ställa sig bakom jourens värdegrund

Du behöver inga förkunskaper, bara hjärtat på rätt ställe!

Utbildningen

Innan utbildningen börjar får du mer information och har ett individuellt samtal med någon på jouren för att vi ska kunna veta mer om dig och varför du vill bli jourare och även för att du ska kunna få veta mer om oss och vad det innebär att vara engagerad i jouren.

Utbildningen hålls under tre helgdagar, 12-13 samt 20 september och har plats för ca 10 deltagare. Ett obligatoriskt informationsmöte inför utbildningen där vi också har kortare individuella samtal äger rum 8 september kl 18-20.

Observera att alla som blir antagna till utbildningen ska kunna visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister. Detta hjälper vi till med att beställa på första utbildningsdagen.

På lördagen 12:e september äter vi gemensam middag för att vi ska kunna lära känna varandra lite bättre!

OBS! Vill du bli jourare MÅSTE du närvara vid informationstillfället och alla utbildningsdagar. Om vi får in många sökande kommer vi behöva göra ett urval. Detta urval kommer då göras inom kort efter informationsmötet och sedan meddelas via mejl.

Informationsmötet kommer vara i kulturhuset Grands lokaler och utbildningsdagarna kommer vara i en lokal i Stenhagen i Uppsala. Lokalen är stor nog för att kunna hålla Coronasäkert avstånd till varandra.

Tillgänglighet i Grands lokal

Ingång till Grands lokal är i gatuplan och är anpassade för rullstol. Lokalerna har RWC och hiss. Vi kommer hålla till på övervåningen.

Tillgänglighet i vår lokal

Stentrappa med sex trappsteg upp till entrédörren. Vårt kontor och mötesrum ligger på andra våningen utan hiss. Trappan upp till den våningen är bred och lite vriden. Från entrédörren till trappan finns två trösklar. En tröskel in till mötesrummet. Lokalen saknar tillgänglig toalett. Om du vill veta mer hur det ser ut eller har frågor kring detta, hör gärna av dig!

Ansökan

Är du intresserad av att bli jourare? Hör av dig till oss via mejladressen nedan senast den 30 augusti:

 • Berätta kort om dig själv
 • Berätta varför du vill engagera dig i jouren
 • Glöm inte att skriva kontaktuppgifter (telefonnummer och mejl)
 • info@uppsalattj.se

Vi vill att vi som engagerar oss i jouren har olika erfarenheter med sig utifrån exempelvis bakgrund, intressen och sysselsättning. Vi vill att jouren ska bestå av personer med olika könsidentiteter, sexuella läggningar, hudfärger, funktionsvariationer och åldrar.
Varför vill vi detta? Av flera anledningar:

 • För att vi som jour ska kunna spegla våra stödsökanden.
 • Olika erfarenheter ger fler perspektiv vilket skapar en bättre jour! Både för oss internt i jouren och för våra stödsökande.
 • Vi arbetar normkritiskt i vår verksamhet.

Datum

30/8 – sista dag för ansökan
8/9 – informationsmöte kl.18.00-20.00 – obligatorisk närvaro
12-13/9 samt 20/9 – utbildningsdagar – obligatorisk närvaro alla dagar

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!