Lämna sidan close
Allt vi gjort under 2020!
Bild på framsidan av Uppsala tjej- och transjours verksamhetsberättelse 2020. Ljusblå bakgrund och illustrerade stjärnor bredvid.

Allt vi gjort under 2020!

Nyfiken på vår verksamhet? Då kan du läsa vår verksamhetsberättelse för 2020!

2020, Uppsala tjej- och transjours femtonde verksamhetsår, har varit ett speciellt år för alla och så även för oss. Pandemin har ställt krav på stora omställningar och digitalisering av vår utåtriktade och interna verksamhet. Då vår stödverksamhet till sin form redan var digital har vi utan avbrott kunnat fortsätta erbjuda stöd via chatt och mejl.

2020 i korthet

  • Vi genomförde 1347 stödåtgärder*.
  • Psykisk ohälsa, sexuella övergrepp och våld samt relationer var de mest förekommande ämnena.
  • Vi har hållit skolpass om ömsesidighet/sexuellt våld för drygt 1500 elever.
  • Vi blev medlemmar i Förenade tjej-, trans- & ungdomsjourer, en feministisk förening med syftet att verka som en samverkansplattform.

I verksamhetsberättelsen för 2020 finns en komplett redogörelse för vår verksamhet med exempelvis detaljerad statistik, omdömen från våra stödsökande och omdömen från elever som deltagit i skolpass.

Mer information om oss, vår historia och äldre verksamhetsberättelser går att läsa i delen ”Om oss

*En stödåtgärd kan vara ett chattsamtal, ett besvarat mejl eller en träff med en stödsökande.

Jobba med oss – Vi söker nya medarbetare!

Jobba med oss – Vi söker nya medarbetare!

beviljat Uppsala tjej- och transjour bidrag för att kunna starta igång ett projekt som syftar till att utveckla jourens våldspreventiva insatser. Projektet sker i samverkan med Uppsala universitet, som kommer att bedriva forskning på insatserna. Med anledning av detta söker Uppsala tjej- och transjour, två personer som brinner för våldspreventivt arbete och undervisning, och som vill ta sig an en ny spännande utmaning som utbildare och utbildningssamordnare!

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!