Lämna sidan close
NYTT: Anpassade skolpass för elever som har IF och NPF

NYTT: Anpassade skolpass för elever som har IF och NPF

Boka anpassade skolpass

Kontakta vår informatör på boka@uppsalattj.se eller 073-681 04 80.

Nu är bokningskalendern uppdaterad för hösten 2022 och det går bra att boka.  

Klicka här för att se bokningskalendern.

Om skolpasset

Under dessa skolpass får eleverna diskutera och göra övningar kring samtycke och ömsesidighet i sexuella situationer samt kunskap om dess motsats – sexuellt våld. De får lära sig mer om exempelvis kommunikation, var gränsen mellan sex och sexuella övergrepp går, var man kan vända sig för stöd och vård och vad lagstiftningen betyder och innebär.

Dessa skolpass är kostnadsfria och vänder sig till niondeklassare och gymnasieelever som går i särskola eller särskilda elevgrupper. För att vi ska hinna gå igenom allt ovanstående behövs 6 tillfällen på 45 minuter. Beroende på klassens eller elevgruppens behov och förmågor går det bra att ha kortare eller längre, fler eller färre lektioner. Det bästa sättet att boka anpassade skolpass är att ringa till vår informatör och tillsammans komma överens om upplägget och elevernas behov. Tillsammans med skolpersonal kan vi då se vilka delar av materialet som kan fungera och inte gör det och hur vi kan göra för att det ska bli så tillgängligt som möjligt.

Om skolpasset

Sedan starten 2015 har vi haft skolpass för över 8500 elever, men det är först från i höstterminen 2022 som vi har börjat erbjuda vårt extensiva material anpassat för särskolor och elevgrupper med särskilda behov. Delar av skolpassen är pilottestade tillsammans med ambassadörer i Alla!-projektet, utöver det har vi även gått igenom materialet med yrkesverksamma skolsköterskor och vår informatör har tidigare arbetslivserfarenhet av att jobba med unga med IF och NPF.

 

Visa alla inlägg
Lämna sidan snabbt!